Orffit -yhtyen monnarilla

Perjantaiaamu alkoi mukavasti lastenkonsertilla. Musiikki oli hyvin vaihtelevaa ja mielenkiintoista. Yleisö pääsi kivasti myös tekemään ja toimimaan konsertin aikana. Alakoulun konsertin jälkeen alle kouluikäiset pääsivät myös menoon mukaan.

Isojoen Koulukolmio

Isojoen Koulukolmio on yhtenäiskoulu. Koulua käyvät kaikki kunnan lapset ja nuoret samassa rakennuksessa, esikoulusta 9. luokkaan saakka. Koulun vieressä on kirjasto, urheilukenttä, monitoimitalo, ulkoilu- ja hiihtoreitit. Myös kunnan päiväkoti on aivan vieressä. Kaikki ovat siis pienen etäisyyden päässä toisistaan, jolloin eri tilojen hyödyntäminen on kaikille helppoa.

Koulun pihassa on monitoimikenttä, joka on ympäröity aidalla. Pallot eivät pääse karkaamaan kauas. Kentällä voi pelata koripalloa, jalkapalloa, tennistä ja muita pelejä.

Monitoimikentällä isommat ja pienemmät oppilaat pääsevät pelaamaan jalkapalloa ja koripalloa omilla vuoroillaan. Koulupäivien jälkeen kenttä on muiden kuntalaisten käytössä. Siellä voi pelata myös tennistä.

Oheisella videolla on yleisnäkymä Isojoen Koulukolmion pihapiiristä. Yleisväriltään sinisessä rakennuksessa käyvät koulua kaikki kunnan oppilaat. Punertavassa rakennuksessa on päiväkoti, kirjasto, nuorisotila, liikuntahalli ja kuntosali.

 

Metsässä koulun takana on pururata, jolle ajetaan talvikaudella ladut. Hiihtoreitti Kangasjärvelle ja Lauhavuoren suuntaan lähtee urheilukentältä. Kesäaikaan Lauhan suuntaan menevä latupohja soveltuu hyvin pyöräilyyn kovan kivituhkapinnan takia.

Kuva menneiltä ajoilta. Isojoen yläaste noin 40 vuotta sitten.