Nuotiopaikat ja laavut

Otsikkoa klikkaamalla saat tarkempia tietoja kohteesta.

Keskustan kuntopolun pyörivä kota

Kuntopolku jokaaselle on Isojoen Kirkonkylästä Lauhansarven suuntaan Kangasjärven tielle saakka kunnostettu ja levennetty 4,6 km pituinen reitti. Reitti on helppokulkuinen, soveltuu mm. kävelyyn lastenvaunujen kanssa. Reitin varrella on pyörivä kota, joka sijaitsee kuntopolun varrella n. 1,5 km kirkolta. Kodalla on makkaranpaistomahdollisuus ja puitakin löytyy.


Kangasjärven leirintäalueen grillikatokset

Kangasjärven rannalla sijaitseva ranta-alue on Isojoen kunnan omistuksessa ja kaikkien yleisessä käytössä. Kesäkaudella leirintäalueen palveluista vastaa alueella toimiva yrittäjä. Uimarannalta Lapsille riittää temmeltämistä isolla leikkikentällä ja rantahiekalla. Alueella on kaksi laituria, josta toisella on myös hyppytorni. Rannalta löytyy myös lentopallokenttä.

Alueelta löytyy kymmenisen leirintämökkiä sekä matkailuauto- ja vaunupaikkoja sekä telttailualue. Leirintäalueen aukiolon aikana rannassa lämpenee sauna, jossa viilentävän uinnin jälkeen voi nauttia lempeistä löylyistä. Saunan käytöstä peritään pieni maksu ja sen voi maksaa tulleessaan kioskille. Leirintäalueen kioskissa voi aukioloaikojen puitteessa herkutella jäätelöllä tai sammuttaa nälkänsä maittavalla hampurilaisaterialla. Makkaranpaistoon ja omien eväiden nauttimiseen löytyy myös hyvät puitteet, sillä alueelta löytyy kaksi tulipaikkaa grilliriihi ja grillikatos.


Spitaalijärven keittokatos

Spitaalijärvi Isojoella soveltuu hyvin koko perheen retkipaikaksi. Spitaalijärven parkkipaikalta on noin 500 metriä helppokulkuista polkua pitkin järven länsirannalle, josta löytyy esteetön keittokatos, nuotiopaikka, inva-käymälä ja puuvarasto sekä alueen kartta. Itärannalla sijaitsee tulentekopaikan lisäksi telttailualue, lähde ja käymälä.

Spitaalijärven lähellä sijaitsevat mm. Lauhavuoren näkötorni, Aumakivi, Kivijata ja Huhdankorpi, jotka sopivat mainiosti saman päivän retkikohteiksi.


Kaivolammen nuotiopaikka

Kaivolammi on pieni suon reunustama lampi Lauhanvuoren kansallispuistossa. Kaivolammen rannalla on nuotiopaikka ja telttailualue. Lammen rannalla on pieni laituri, josta halutessa voi pulahtaa uimaan. Polttopuut löytyy, puuvaraston seinältä löytyy myös paistinpannu, kahvipannu ja kattila. Käymälä löytyy tulipaikan läheisyydestä.

Reitti Kaivolammelle kulkee metsäpeurojen kasvatusaitauksen vierestä ja joskus näitä poron lähisukulaisia voi nähdä läheltäkin. Lähellä Kaivolampea sijaitsee Ahvenlampi, joka jää tällä hetkellä metsäpeurojen kasvatusaitauksen sisäpuolelle.


Lauhan kämpän parilaavut

Hienot parilaavut Lauhan vuokratuvan pihapiirissä ovat kaikkien käytössä. Polttopuita on, kuten kaikissa Lauhanvuori- Hämeenkangas Geopark tulipaikoissa. Sahaa ja kirvestä joutuu käyttämään, jos mielii nuotiotulesta nauttia. Lauhan tuvan pihapiiristä löytyy käymälä sekä kaivo. Kaivosta otetaan säännöllisin väliajoin vesinäytteet.


Leikkistenkankaan laavu

Laavu ja nuotiopaikka Pirunkierroksen varressa. Laavulle pääse Kivijatalta reittiopasteita seuraten. Polku laavulle on vaihteleva, sekä kangasmetsää että suomaastoa. Polttopuita on, sekä kirves ja saha. Alueelta löytyy myös käymälä. Leikkistenkankaalla on myös kaivo. Kaivon vettä ei testata.


Korpilaavu

Metsän siimeksessä joen rannalla sijaitsee Kärjenkosken kyläseuran toinen laavuista -Korpilaavu. Laavun sisällä on istumapaikat n. 12 henkilölle ja huuvallinen grilli. Korpilaavulla voit rauhassa kuunnella metsän kohinaa, veden solinaa ja lintujen laulua.

Laavun takana löytyy puuvarasto sekä käymälä.


Lakiakankaan kota

Lakiakankaan kota sijaitsee kolmen tien risteyksessä keskellä mäntykangasmetsää Isojoella. Kodassa on hyvä makkaranpaistopaikka, istuinalustat, polttopuita ja käymälä löytyy kodan takaa. Kota soveltuu vaikka pyöräilijän tai marjastajan levähdyspaikaksi. Ei nuotiopaikka ulkona, mutta eväspöytä löytyy kodan edestä.


Metsolan laavu

Muurahaisen erämiehet ry:n kaikille avoin laavu. Laavulla ei ole puuhuoltoa, joten omat polttopuut mukaan. Muurahaisen luontopolun/ hiihtoladun varrella. Auton voi jättää tien viereen parkkiin ja kävellä metsän läpi laavulle.


Myllylaavu

Eikö grillatessa näkymä miellytä, tai haluaisit istua auringossa sen paistaessa paremmin laavun takana. Haluaisit vaihtaa suuntaa. Kärjenkosken kylässä Isojoella tämä onnistuu pyöritettävän laavun ansiosta -voit siis valita suunnan näkymän tai sään mukaan yksinkertaisesti kääntämällä laavua. Laavussa on n. 12 istumapaikkaa ja huuvallinen grilli. Ajotie ulottuu joen toiselle puolelle, josta kevyelle liikenteelle tehty silta laavulle. Pellon laidalla Kärjenjoen rannalla sijaitsevalla laavulla voi kuunnella joen solinaa ja nauttia avarista maisemista. Joen rannalla on aiemmin ollut mylly, siitä juontaa myös laavun nimi. Laavua ylläpitää Kärjenkosken kyläseura ry


Paulalaavu

Isojoen Paulajuurakossa on Vanhankylän metsästysseuran Paulalaavu. Laavu sijaitsee melko syrjäisessä paikassa metsätien varressa. Iso laavu, jossa sisällä myös makuulavetit. Polttopuita on, mutta varmuuden vuoksi ota omat polttopuut mukaan. Laavun takaa löytyy myös käymälä.


Suojoen makkaranpaistopaikka

Suojoen rannalla sijaitsee viihtyisä paikka saunomiseen ja makkaran paistoon. Suojoenseudun kyläyhdistyksen ylläpitämästä paikasta löytyy sauna, pukukopit, käymälä, iso laituri, puuvarasto ja nuotiopaikka. Makoisien löylyjen jälkeen on mahdollisuus pulahtaa uimaan. Saunaan tulee vesi joesta. Alueella on melko iso parkkipaikka.


Kodesjärven makkaranpaistopaikka

Kodesjärven uimaranta Isojoella on monipuolinen ja viihtyisä kokonaisuus. Alueelta löytyy hiekkaranta ja laituri, sauna, grillikota ja polttopuita, pukukopit, puucee ja lapsille keinu. Hiekkapohjainen  matala umpeutuva järvi on kärsinyt viime vuosina ongelmia uimaveden laadun kanssa. Saunamaksun voi maksaa lippaaseen. Saunassa kantovesi järvestä. Laiturin päässä on vesi melko matala.