Pyöräilyreitit

Tutustu Isojoen kauniin luonnon helmassa risteileviin maastopyöräreitteihin. Erilaisia reittejä on tarjolla sekä vasta-alkajille, että kokeneemmille pyöräilijöille. Etenkin Lauhanvuoren kansallispuiston monipuoliset retkeilyreitit soveltuvat helpon ajettavuutensa ansiosta hyvin myös maastopyöräilyyn. Näkötornilta puiston suurimmalle pirunpellolle, Kivijatalle, vievä klassikkoreitti esittelee kansallispuiston luontoa monipuolisesti.

Lisäksi Lauhanvuorella on useita ympyräreittejä. Maastopyöräilyn harrastajien tallentamia reittiehdotuksia löytyy mm. jälki.fi -palvelusta. Kansallispuiston alueelle on hiljattain avattu esimerkiksi uusi Geobike -maastopyöräilyreitti. Lauhanvuori on erinomainen retkikohde kaikkina vuodenaikoina, sillä talvisin Lauhanvuorella nautitaan luonnosta hiihtäen ja lumikenkäillen. Lauhanvuori on myös kuulu hyvin hoidetuista laduistaan.


Lauhanvuoren kansallispuisto – Geobike maastopyöräilyreitti

Geobike-reitti yhdistää monipuolisesti Lauhanvuoren eri kohteita. Reitti kulkee vaihtelevassa maastossa polkuja, latu-uria ja hiekkateitä pitkin. Rengasreitin kokonaispituus on 35 km. Reitti sopii maastopyöräilyä jo jonkin verran  harrastaneille mutta myös aloittelijat pärjäävät maastossa varsinkin opastetuilla retkillä. Reitillä on kaksi virallista aloituspaikka, toinen lähtee Lauhanvuoren näkötornilta ja toinen Lauhansarven luontomatkailukeskusesta.

Reitin varrelle jää Kärkikeitaan päivätupa, Spitaalijärven taukopaikat ja Kaivolammin taukopaikka. Spitaalijärvellä tai Kaivolammella voi myös pulahtaa uimaan, vaikka paikalla ei virallista uimarantaa olekkaan. Kaikista kolmesta paikasta löytyy käymälät, oma wc-paperia kannattaa varaata mukaan.

Maastopyöräreitti on käytettävissä ainoastaan sulan maan aikaan. Talvella osalla reittiä kulkevat hiihtoladut ja reittiä ei muutoinkaan talvella pidetä auki.
Reitin voi jakaa kahteen pienempään lenkkiin (8 tai 16 km) tai yhdistää lenkit yhdeksi pidemmäksi reitiksi. Lenkit kierretään myötäpäivään.

Lähtöpiste
Reitille on kaksi virallista lähtöpistettä:

Lähtöpiste 1 osoite: Lauhanvuoren laki/näkötorni Lauhanvuorentie 656
Koordinaatit: (WGS84) N62° 9.1224′ E22° 10.45475′

Lähtöpiste 2 osoite: Lauhansarven luontomatkailukeskus Lauhanvuorentie 490
Koordinaatit: (WGS84) N62° 7.4813′ E22° 3.3098′