Kokoelmat ja palvelut

EEPOS-verkkokirjastoon

Isojoen kirjaston kokoelman määrä on noin 32 000 kappaletta esim. kirjoja, elokuvia, lehtiä, äänikirjoja, cd:itä.  Myös varastossa olevaa aineistoa saa lainata henkilökunnan ollessa paikalla. Kotiseutukokoelmassa on isojokista ja isojokisten tekemää materiaalia kirjoina, videoina ja äänitteinä. Kotiseutukokoelman aineistoa ei pääsääntöisesti lainata tai sitä lainataan vain lyhyeksi aikaa.

Isojoen kirjastosta saa lainaksi myös liikuntavälineitä ja energiankulutusmittarin:

  • kahvakuulat (4kg, 8 kg)
  • hulavanteet (1,2 kg, 1,5 kg, 1,8 kg ja 2,1 kg)
  • frisbeegolfkiekkolaukut (sis. 3 kiekkoa)
  • skeittilaudat, suojakypärät, polvi- ja käsisuojat
  • Polar-sykemittarit
  • lumikengät
  • energiankulutusmittari sähkölaitteiden virrankulutuksen mittaamiseen

Liikuntavälineiden ja energiakulutusmittarin laina-aika on kaksi viikkoa.

Isojoen kirjasto on osa Eepos-kirjastoja, joiden kokoelma on myös isojokisten käytössä. Saat tilattua lainattavaa aineistoa muista Eepos-kirjastoista kahden euron kuljetumaksulla ns. seutuvarauksena. Eepos-kirjastojen koko aineistomäärä on noin 2 000 000 kappaletta.

Asiakastietokoneet

Kirjastossa on käytössä ilmainen langaton SUULAN-verkko. Se ei vaadi tunnusta.Oppimispesässä on käytettävissä kahdeksan asiakaskonetta, kun henkilökunta on paikalla. Kirjastosalin puolella on käytettävissä lisäksi kaksi asiakastietokonetta, joita voi käyttää myös omatoimiaikana. Näiltä kahdelta koneelta voi tulostaa.  Tietokoneiden käyttöön ei yleensä tarvitse varata aikaa.

Kopiointi

Yhden mustavalkoisen  A4- kokoisen kopion hinta on 30 snt ja värillisen 60 snt. Kaksipuoleisesta arkista menee maksu molemmista puolista. Kopiointi onnistuu vain kun henkilökunta on paikalla.

Skannaus

Kirjastossa on mahdollisuus skannaukseen, joka on maksutonta. Skannaus onnistuu vain kun henkilökunta on paikalla.

Tulostus

Asiakaskoneissa on tulostusmahdollisuus. Yhden mustavalkoisen  A4- kokoisen tulosteen hinta on 30 snt ja värillisen 60 snt. Kaksipuoleisesta arkista menee maksu molemmista puolista.

Oppimispesän kahdeksalta koneelta voi tulostaa vain silloin kun henkilökunta on paikalla. Kahdelta kirjastosalin puolella olevalta asiakaskoneelta voi tulostaa mustavalkoisia tulosteita myös omatoimiaikana. Silloin tulosteet maksetaan laittamalla rahat pöydällä olevaan kirjekuoreen, joka pudotetaan lainausautomaatin alla olevaan laatikkoon.

Kaukopalvelu

Mikäli haluamaasi julkaisua ei löydy Eepos-kirjastoista, se voidaan tilata kaukolainana muualta Suomesta. Kaukolainat maksavat  5 euroa/laina. Jos Eepos-kirjastokimpan ulkopuolinen kirjasto tilaa kaukolainan Isojoen kirjastosta, se maksaa 10 e/laina

Eepo-kirjastojen chat-palvelu

Eepos-kirjastoilla on käytössä asiakkaiden kirjastoasioita koskevia kysymyksiä varten chat-palvelu eeposkirjastot.fi–verkkopalvelussa. Chat-palvelu on auki ma-pe klo 12-18.