Tervetuloa Kökkäpääkaupunkiin!

Vuonna 1855 perustettu luonnonkaunis Isojoki on  Etelä-Pohjanmaan maakunnan eteläisin kunta. Isojoella on naapureita Pohjanmaan ja Satakunnan maakunnissa. Suupohjan seutuun kuuluvan Isojoen naapurikuntia ovat Kauhajoki, Karijoki, Merikarvia, Siikainen, Kristiinankaupunki ja Kankaanpää. Isojoella sijaitsevan Lauhanvuoren kansallispuiston huippu on Länsi-Suomen korkein kohta. Huipulla olevasta näkötornista avautuvat huikeat näkymät Isojoen ja ympäryskunnan jokilaaksoihin ja aina merelle saakka.

Yritteliäässä, vajaan 2000 asukkaan kunnassamme vallitsee yhteistyökykyinen, lämmin ja ihmisiä arvostava ilmapiiri. Isojokista yhteisöllisyyttä kuvaava sana ”kökkä” tarkoittaa talkoita. Yhdessä yhteisten asioiden toteuttaminen onkin tärkeä voimavaramme. Kaunis luonto ja turvallisuus tekevät paikasta hyvän elinympäristön sekä asukkaille että matkailijoille. Iloinen fiilis ja luontomatkailu saavat ihmiset palaamaan alueelle yhä uudelleen. Isojoki on ennakkoluuloton, välittävä ja rehellisen hyvä kunta.

Kuntastrategian mukaisesti Isojoki toimii luotettavana työnantajana, edistää yrittäjyyden kasvun mahdollisuuksia sekä pohtii ennakkoluulottomasti uusia mahdollisuuksia. Osaava henkilöstömme järjestää laadukkaat palvelut kuntalaisille. Pidämme tärkeänä sitä, että Isojoella viihdytään ja täällä on turvallista asua. Puhdas luonto ja tiivis aktiivinen yhteisö ovat ehdottomia valttejamme. Meillä pidetään toisesta huolta. Luonto tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet matkailuun.

Isojoki pähkinänkuoressa:

  • Perustamisvuosi: 1855
  • Pinta-ala: Pinta-ala on 647,46 km², josta vesistöjä 5,04 km²
  • Isojoki on alle 2000 asukkaan kunta
  • Isojoella sijaitsee Lauhanvuoren kansallispuisto ja Lauhanvuori-Hämeenkangas UNESCO Global Geopark
  • Isojoen joki on puhdasvetinen vesistö, jossa elää erittäin uhanalainen jokihelmisimpukka ja alkuperäinen meritaimenkanta
  • Isojoen tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat kansallispuiston lukuisat kauniit luontokohteet, kirkasvetisen kangasjärven rannalla sijaitseva leirintäalue, Kyllikki Saaren suohauta ja maailman suurin perunankuorimaveitsipatsas