Lapset ja nuoret

Isojoen kirjastolla on monenmoista tarjottavaa lapsille ja nuorille:

  • satutuokiot alle kouluikäisille
  • kirjastovierailut ja kirjastonkäytön opetus
  • Lukuliekki-lukudiplomit 0-9 -luokkalaisille
  • kirjavinkkaus, kirjailijavierailut
  • tiedonhaunopetus ja mediakasvatus
  • lukukoira

Kirjaston satutuokiot ovat joka kolmas viikko maanantaisin ja ne on suunnattu alle kouluikäisille lapsille. Satutuokiot alkavat klo 9.15 ( 0-2 -vuotiaat) ja klo 9.45 (3 v. ->).  Kumpikin satutuokio  kestää noin 30 min. Siinä ajassa ehditään lukea kaksi kuvakirjaa. Lukijoina ovat satumummot Hilkka ja Hilla sekä satupapat Juhani ja Matti. Satutuokion aihe vaihtelee esim. metsä, kesä, pöllöt, hyvät tavat. Satutuokioista ilmoitetaan Facebookissa ja kirjaston ovella.

Kirjastovierailuja, kirjastonkäytön opetusta, tiedonhaun opetusta ja mediakasvatusta on eskarista lähtien. 1.luokkalaiset käyvät lukuvuoden aikana kuudella Kirjastopassi-käynnillä, joilla tutustutaan kirjastoon ja kirjoihin liittyviin asioihin. Isompien oppilaiden kanssa keskitytään esim. Eepos-verkkokirjaston toimintaan  ja e-aineistojen lainaamiseen.

Kirjavinkkaus on lukemaan houkuttamista kertomalla kirjoista niin mielenkiintoisesti, että se herättää lukuhalun. Isojoen kirjaston kirjavinkkari vinkkaa kirjoja 1.-5.luokkalaisille. Ulkopuolinen, koulutettu kirjavinkkari vinkkaa kirjoja luokille 6.-9.

Tule lukemaan Nala-lukukoiralle kirjastoon! Nala on 10-vuotias jackrussellinterrieri, joka on Kennelliiton hyväksymä lukukoira. Ihana Nala jaksaa kuunnella lukemista vaikka kuinka kauan! Lukukoiratoiminnan tarkoitus on tukea lukutaitoa ja edistää lukemista. Lukukoiran tehtävänä on innostaa ja kuunnella lukijaa sekä olla läsnä. Koira ei arvostele eikä huomauttele virheistä, hitaudesta tai epäröinnistä. Lukukoiralle lukeminen sopii erityisesti jos ääneenlukeminen jostain syystä jännittää tai/ja lukijalla  on vaikeuksia lukemisessa. Yksi lukukerta kestää n. 15 min/lukija. Varaa aika sähköpostitse kirjasto@isojoki.fi tai soita 046-8510 970.