Lapset ja nuoret

Isojoen kirjastolla on monenmoista tarjottavaa lapsille ja nuorille:

  • satutuokiot alle kouluikäisille
  • kirjastovierailut ja kirjastonkäytön opetus
  • Lukuliekki-lukudiplomit 0-9 -luokkalaisille
  • kirjavinkkaus, kirjailijavierailut
  • tiedonhaunopetus ja mediakasvatus
  • lukukoira

Kirjaston satutuokiot ovat joka kolmas viikko maanantaisin ja ne on suunnattu alle kouluikäisille lapsille. Satutuokiot alkavat klo 9.15 ( 0-2 -vuotiaat) ja klo 9.45 (3 v. ->).  Kumpikin satutuokio  kestää noin 30 min. Siinä ajassa ehditään lukea kaksi kuvakirjaa. Lukijoina ovat satumummot Hilkka ja Hilla sekä satupapat Juhani ja Matti. Satutuokion aihe vaihtelee esim. metsä, kesä, pöllöt, hyvät tavat. Satutuokioista ilmoitetaan Facebookissa ja kirjaston ovella.

Kirjastovierailuja, kirjastonkäytön opetusta, tiedonhaun opetusta ja mediakasvatusta on eskarista lähtien. 1.luokkalaiset käyvät lukuvuoden aikana kuudella Kirjastopassi-käynnillä, joilla tutustutaan kirjastoon ja kirjoihin liittyviin asioihin. Isompien oppilaiden kanssa keskitytään esim. Eepos-verkkokirjaston toimintaan  ja e-aineistojen lainaamiseen.

Kirjavinkkaus on lukemaan houkuttamista kertomalla kirjoista niin mielenkiintoisesti, että se herättää lukuhalun. Isojoen kirjaston kirjavinkkari vinkkaa kirjoja 1.-5.luokkalaisille. Ulkopuolinen, koulutettu kirjavinkkari vinkkaa kirjoja luokille 6.-9.

 

Lukukoira Muru odottaa kirjastossa innokkaita, kaikenikäisiä lukijoita etukäteen facebookissa ilmoitettuina aikoina. Muru kuuntelee, ei arvostele eikä huomauttele mahdollisista lukuvirheistä. Lukuhetkessä on paikalla lukija, lukukoira Muru ja sen ohjaaja. Lukija saa silitellä ja rapsutella Murua. Jokaiselta lukukerralta saa lukupassiin tarran. Murusta voi myös ottaa kuvia lukijan kanssa tai ilman.
Varaa aika lukuhetkeen Murun kanssa joko soittamalla kirjastoon 046-8510 970 tai lähettämällä sähköpostia kirjasto@isojoki.fi