Vietä virkistävää vapaa-aikaa

Isojoella pääset kokemaan, näkemään ja tekemään! Miltä kuulostaisi selfien ottaminen maailman suurimman perunankuorimaveitsipatsaan juurella tai vierailu yhden Suomen kuuluisimman murhamysteerin, Kyllikki Saaren suohaudalla? Kiinnostaisiko sinua ulkoilla ja urheilla kirkonkylällä esteettömillä kuntopoluilla tai uudessa riemupuistossa? Ehkäpä tahtoisit tutustua kirjastomme monipuoliseen tarjontaan tai viettää aikaasi erilaisissa kulttuuritapahtumissamme? Vai haluaisitko taltuttaa nälkäsi herkkupizzan ääressä tai kenties maittavaa kotiruokalounasta nauttien? Isojoella et pääse kyllästymään, sillä aina on mielekästä tekemistä.

Keskustan palveluiden ja nähtävyyksien lisäksi Isojoella parasta on ehdottomasti Lauhanvuori ja Lauhanvuoren kansallispuiston alue. Länsi-Suomen korkeimmalta huipulta avautuvat mahtavat maisemat Pohjanmaan metsiin ja merelle saakka. Lauhanvuoren alueen avarat mäntykankaat ja kuusikot kätkevät suojiinsa jääkauden jälkeisiä rantamuodostelmia, kauniita vesistöjä, upeita luonnonlähteitä, laajoja pirunpeltoja ja helppokulkuisia luontoreittejä. Kannattaa myös vierailla Isojoen eri kylissä, sillä niissä pääset kokemaan aidon Suomalaisen maaseudun tunnelman ja rauhan.

Kansallispuiston kupeessa sijaitseva Kangasjärvi on Etelä-Pohjanmaan kirkasvetinen helmi, jonka rannalta löydät monipuolisen leirintäalueen palvelut. Pidemmäksi aikaa piipahtaessasi löydät itsellesi luonnonläheisen majoituksen esimerkiksi Lauhansarven luontomatkailukeskuksen tai muiden alueella palvelevien yrittäjien mökkitarjonnasta. Vuonna 2020 Lauhanvuori-Hämeenkankaan alue nappasi itselleen havitellun ja arvostetun Unesco Geopark-statuksen.