Järvet ja lammet

Otsikkoa klikkaamalla saat tarkempia tietoja kohteesta.

Kangasjärvi

Lauhanvuoren kupeesta Isojoelta löytyy kirkasvetinen ja kalaisa Kangasjärvi. Kangasjärvi on suosittu kesänviettopaikka niin paikkakuntalaisille kuin kauempaakin tuleville. Leirintäalue on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Kangasjärven vesi on kirkasta ja vilvoittavaa. Järven veden kirkkaus ja viileys johtuvat veden alkuperästä, järveen ei laskeudu jokia vaan pohjavesi pulppuaa järveen lähteistä.

Alueelta löytyy kymmenisen leirintämökkiä sekä matkailuauto- ja vaunupaikkoja sekä telttailualue. Leirintäalueen aukiolon aikana rannassa lämpenee sauna, jossa viilentävän uinnin jälkeen voi nauttia lempeistä löylyistä. Saunan käytöstä peritään pieni maksu ja sen voi maksaa tulleessaan kioskille. Leirintäalueen kioskissa voi aukioloaikojen puitteessa herkutella jäätelöllä tai sammuttaa nälkänsä maittavalla hampurilaisaterialla. Makkaranpaistoon ja omien eväiden nauttimiseen löytyy myös hyvät puitteet, alueeltalöytyy kaksi tulipaikkaa grilliriihi ja grillikatos.

Kangasjärven rannalla sijaitseva ranta-alue on Isojoen kunnan omistuksessa ja kaikkien yleisessä käytössä. Kesäkaudella leirintäalueen palveluista vastaa alueella toimiva yrittäjä. Uimarannalta Lapsille riittää temmeltämistä isolla leikkikentällä ja rantahiekalla. Alueella on kaksi laituria, josta toisella on myös hyppytorni. Rannalta löytyy myös lentopallokenttä.

Talvisin Kangasjärvellä on mahdollista harrastaa talviuintia, toiminnasta vastaa Suupohjan avantouimarit ry.


Kodesjärvi

Kodesjärven uimaranta Isojoella on monipuolinen ja viihtyisä kokonaisuus. Alueelta löytyy hiekkaranta ja laituri, sauna, grillikota ja polttopuita, pukukopit, puucee ja lapsille keinu. Hiekkapohjainen  matala umpeutuva järvi on kärsinyt viime vuosina ongelmia uimaveden laadun kanssa.

Saunamaksun voi maksaa lippaaseen. Saunassa kantovesi järvestä. Laiturin päässä on vesi melko matalalla.


Spitaalijärvi

Lauhanvuoren kansallispuistossa sijaitseva spitaalijärvi on Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark-alueen ylimpiä järviä. Spitaalijärvi soveltuu hyvin koko perheen retkipaikaksi. Järven parkkipaikalta on noin 500 metriä helppokulkuista polkua pitkin järven länsirannalle, josta löytyy esteetön keittokatos, nuotiopaikka, inva-käymälä ja puuvarasto sekä alueen kartta. Itärannalla sijaitsee tulentekopaikan lisäksi telttailualue, lähde ja käymälä.

Spitaalijärven lähellä sijaitsevat mm. Lauhavuoren näkötorni, Aumakivi, Kivijata ja Huhdankorpi, jotka sopivat mainiosti saman päivän retkikohteiksi.


Kaivolammi

Kaivolammi on pieni suon reunustama lampi Lauhanvuoren kansallispuistossa. Lähellä Kaivolampea sijaitsee Ahvenlampi, se jää tällä hetkellä metsäpeurojen kasvatusaitauksen sisäpuolelle. Kaivolammen rannalla on nuotiopaikka ja telttailualue. Lammen rannalla on pieni laituri, josta halutessa voi pulahtaa uimaan. Nuotiopaikalta löytyy polttopuita. Puuvaraston seinältä löytyy myös paistinpannu, kahvipannu ja kattila. Käymälä löytyy tulipaikan läheisyydestä.

Reitti Kaivolammelle kulkee metsäpeurojen kasvatusaitauksen vierestä ja joskus näitä poron lähisukulaisia voi nähdä läheltäkin.