Tuet ja avustukset

Isojoen kunta myöntää vuosittain avustuksia kuntalaisille ja yhteisöille. Avustuksia myöntävät esimerkiksi kunnanhallitus ja hyvinvointilautakunta.

Perinteisten avustusten lisäksi Isojoella on käytössä Rakenna elämä Isojoelle -tupaantuliaislahja, jossa esimerkiksi uuden omakotitalon rakentaja saa jopa 5000 euron arvoisen tuen. Tuu töihin Isojoelle -kampanjan aikana kunnan palvelukseen saapuva ja Isojoelle muuttava henkilö voi asua ensimmäisen vuoden aikana puoli vuotta ilmaiseksi Isojoen kunnan tarjoamassa asunnossa. Kunnalla on käytössä myös vauvaraha, joka on 1000 euroa per syntynyt vauva.

Hyvinvointilautakunta myöntää kohde- ja vuosiavustuksia liikunta-, nuoriso-, vapaa-aika-, ja kulttuuritoimeen. Vuosi- ja kohdeavustuksia myönnetään esimerkiksi paikallisille liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimintaa tuottaville toimijoille tai yhdistyksille. Hyvinvointilautakunta muistaa lisäksi loppuvuodesta edustusseurasta riippumatta isojokisia tai isojokista seuraa edustavia pm-, am- ja SM- tai kansainvälisellä tasolla menestyneitä urheilijoita stipendeillä.

Kunnanhallituksen avustukset on tarkoitettu niille järjestöille ja yhteisöille, jotka eivät voi hakea muita edellä mainittuja avustuksia. Kunnanhallituksen päätösvallan alla ovat vuosittain jaettavat yleis- ja erillisavustukset, sekä Vihermön rahaston avustukset Vihermö -toimikunnan ehdotuksesta. Kunnanhallitus jakaa myös päätöksellään Rakenna elämä Isojoelle -kampanjan tupaantuliaislahjat.

Kunnanhallituksen ja hyvinvointilautakunnan avustuksia haetaan yleensä lopputalvesta tai alkukeväästä. Vihermön rahaston avustuksille käynnissä on jatkuva haku.

Tarkemmat tuki- ja avustustiedot löytyvät tämän osion alasvetovalikon linkeistä.