Jätehuolto

Jätehuolto

Jätehuollosta vastaa Oy Botniarosk Ab, jonka omistaa Isojoki, Karijoki, Kurikka (Jurva), Kaskinen, Kauhajoki, Kristiinankaupunki, Närpiö ja Teuva.

Jätelain mukaan asuinkiinteistöjen ja lomakiinteistöjen on liityttävä järjestetyn jätteenkuljetuksen piiriin. Jokainen asiakas tekee sopimuksen jätteenkuljetuksesta hyväksytyn kuljetusyrittäjän kanssa.

Isojoella kuljetysyrittäjänä toimii Oy Retex Ab.

Tarkempaa tietoa mm. lajittelusta löytyy Oy Botniarosk Ab:n kotisivuilta www.botniarosk.fi.

 

Suupohjan jätelautakunta

Suupohjan jätelautakunta päättää jätemaksujen määräytymisestä.

Suupohjan jätelautakunta on Oy Botniarosk Ab:n toimialueen 8 kunnan yhteinen lautakunta, jonka vastuulla on jätehuoltoon liittyvät viranomaistehtävät jäsenkuntien alueella. Jätelautakunnan alueellinen toimialue kattaa Isojoen, Karijoen, Kaskisten, Kauhajoen, Kristiinankaupungin, Kurikan (Jurvan osalta), Närpiön ja Teuvan kunnat. Isäntäkuntana toimii Teuva. Jätelautakunta vastaa ja päättää toimialueellaan asioista, jotka jätelain mukaan on säädetty kunnan hoidettavaksi.

 

Hyötykäyttöasema

Hyötykäyttöasema on auki perjantaisin klo 14.00 – 18.00  (ei pyhäpäivinä) osoitteessa Honkarannantie 35, 64900 ISOJOKI.

Hyötykäyttöasemalla on tempauspäivät  keväisin ja syksyisin. Tempauspäivinä vastaanotetaan kotitalouksilta ilmaiseksi sekä lumpputekstiileitä että hyväntekeväisyystavaroita. Tempauspäivistä ilmoitetaan tarkemmin Botniaroskin nettisivuilla ja Suupohjan Seudussa.

Kartta

 

Isojoen ekopisteiden paikat ja osoitteet

  • Isojoen keskusta: Hedborgintie 3
  • Isojoen keskusta: Honkajoentie 14 (Rinki-ekopiste)
  • Kodesjärvi: Kodesjärventie 13
  • Kärjenkoski: Vesijärventie 1220
  • Möykky: Leppikyläntie 1
  • Suojoki: Suojoenkylätie 2
  • Vanhakylä: Filppulantie 1
  • Villamo: Heikkilänjoentie 5

Ekopisteissä on lasin-, metallin- ja paperinkeräys. Rinki-ekopisteeltä löytyy myös muovi- ja pahvikeräys.

S-marketin pihalla, Luukkaantie 1, on myös UFF:n tekstiilien kierrätysastia, johon voi toimittaa itselle tarpeettomiksi käyneet puhtaat ja ehjät, edelleen käyttökuntoiset vaatteet, kengät, kodintekstiilit ja vaikka lasten pehmolelut.