Liikuntaa laduilla ja jäällä

Hiihtoharrastuksesta nauttivalle Isojoki ja sitä ympäröivät latureitistöt, varsinkin Lauhan maastossa, tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja niin harrastehiihtoon kuin kovempaankin treenaamiseen suksien päällä. Valaistut ladut kirkonkylän pururadalla ja reitillä Lauhanvuoren luontomatkailukeskukselle mahdollistavat sivakoinnin pimeälläkin kelillä. Runsassateisena paikkana Lauhanvuoren hiihtokausi alkaa yleensä melko aikaisin syksyllä ja kestää pitkälle kevääseen. Myös sivukyliltä löytyy mukava kattaus latuvaihtoehtoja.

Hiihtolatujen kunnossa- ja ylläpidosta kirkonkylällä vastaa liikuntapaikkojen hoitaja. Sivukylillä latuhommissa huhkii joukko vapaaehtoisia latujen tekijöitä.

Kirkonkylän, Kangasjärven reitin, Lauhansarven reitin ja Lauhanvuoren reittien päivitetyt latutiedot löydät hiihtoladut.fi-palvelusta.

Kirkonkylän reitit:

Valaistut radat

  • Pururata 1,5km  – perinteinen ja vapaa. Klo. 7.00-22.00 hämäräkytkimellä
  • Kangasjärvi 2,8km – perinteinen. Itsekytkettävä valo
  • Kirkonkylä-Lauhansarven luontomatkailukeskus 6km – perinteinen ja vapaa. Klo. 7.00-22.00 hämäräkytkimellä

Muut reitit

  • 21 km lenkki: Kirkonkylä-Kangasjärvi-Lauhansarvi-Kirkonkylä
  • 35 km lenkki: Kirkonkylä-Kangasjärvi-Lauhanvuori-Lauhansarvi-Kirkonkylä

Ulkojäät

Ulkojääkenttä sijaitsee koulukolmion vieressä. Kentän laidalta löydät lämmitetyn ja aina auki olevan pukukopin, jossa voit vaihtaa luistimet jalkaan ja jonne voit jättää tavaroita ulkoilun ajaksi säilytykseen.

Luistelukaudella jäälle on varattu erikseen peli-, maila- ja mailaton vuoroja.

Jäältä löytyy 2kpl maaleja.

Ulkojääkentän laidat ovat uusittu vuonna 2019.

Osoite: Kristiinantie 17, 64900 Isojoki.