Nuori - vaikuta nuvan kautta!

Haku nuorisovaltuustoon on nyt käynnissä

Ehdokashaku uuteen Nuvaan on käynnissä. Täytä ehdokaslomake ja palaute se vapaa-aikatoimistoon tai osoitteeseen maija.luomaniemi@isojoki.fi 14.12. mennessä. Lomakkeen voit tulostaa sivupalkista.

Ehdokasmäärästä riippuen nuva muodostetaan joko suoraan tai vaalien kautta.

Uuden nuorisovaltuuston uusi, kaksivuotinen toimikausi alkaa 1.1.2022.


Mikä ihmeen nuorisovaltuusto?

Nuorisovaltuusto eli tuttavallisemmin nuva on nuorten näköinen, nuorten oma vaikuttamisryhmä, joka muotoutuu jokaisessa kunnassa omanlaisekseen. Nuva on kanava, jonka kautta nuoret voivat vaikuttaa oman kiinnostuksensa pohjalta kunnan päätöksentekoon ja tuoda oman äänensä kuuluviin. Nuorisovaltuusto voi tehdä erilaisia kannanottoja sekä aloitteita ja auttaa nuoria löytämään keinoja vaikuttaa. Lisäksi nuva voi järjestää nuorille erilaisia tapahtumia ja tempauksia.

Isojoelle nuva on perustettu syksyllä 2017 (vap.ltk 29.6.2017 § 20)

Nuorisovaltuuston jäsenet valitaan nuorten omien nuorisovaltuustovaalien kautta. Halukkaat, nuvaan pyrkivät nuoret saavat asettua ehdokkaiksi vaaleihin ja näistä ehdokkaista paikkakunnan nuoret äänestävät jäsenet nuvaan. Vaaleilla valitun nuorisovaltuuston toimikausi kestää 2 vuotta.

Nuorisovaltuustolla on myös omat edustajansa kunnan lautakunnissa. Lautakunnissa tehdään oleellinen valmistelutyö kunnan asioita päätettäessä, eli nuvalaiset pääsevät istumaan ns. paraatipaikalla ja tuomaan äänensä kuuluviin suoraan lautakuntiin. Lautakunnat ovat paikka, jossa nuorten mielipidettä tarvitaan!