JOHTAAKO SINUN POLKUSI ISOJOELLE?


Tule luontomatkailuyrittäjäksi Isojoelle

Isojoen kunnassa sijaitsevat Lauhansarven luontomatkailukeskus ja Kangasjärven leirintäalue ovat kunnan omistuksessa. Kohteet on vuokrattu Lauhatuotanto Oy:lle luontomatkailuliiketoimintaa varten. Sama yrittäjä on operoinut menestyksekkäästi näissä kohteissa jo yli 20 vuotta ja on lähiaikoina eläköitymässä. Neljännesvuosisadan aikana toiminta on kehittynyt nykyisen yrittäjän ja lukuisten yhteistyökumppaneiden avulla hyvin toimivaksi, moni-ilmeiseksi matkailukeskittymäksi.

Isojoen kunta ja Lauhatuotanto Oy hakevatkin yhdessä jatkajaa tälle liiketoiminnalle.  Toiminnan jatkamiseksi on tarkoituksena toteuttaa liiketoimintakauppa, jossa toiminnan myyjänä on Lauhatuotanto Oy. Isojoen kunta tekee vuokrasopimuksen uuden yrittäjän kanssa.

Isojoen kunta on panostanut vuokrattaviin luontomatkailukohteisiin merkittävästi toimintavuosien aikana. Kunnan investointisuunnitelmassa pelkästään leirintäalueen osuus seuraavalle kolmelle vuodelle on 120 000 euroa, jolla uusitaan muun maussa mökkejä ja kehitetään leirintäalueen viihtyvyyttä. Isojoen kunnan strategiassa luontomatkailun kehittäminen on yksi painopistealueista. Tämä tarkoittaa sitä, että kunta on valmis keskustelemaan uuden yrittäjän kanssa strategisista kehittämistarpeista ja myös panostamaan uusiin kehittämisideoihin Kangasjärven ja Lauhansarven osalta.

Isojoen kunta, Lauhatuotanto Oy ja molemmat tarjolla olevat matkailukohteet sijaitsevat Lauhanvuori-Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin ytimessä. Isojoella sijaitsee useita Geoparkin tärkeitä matkailukohteita. Uudella yrittäjällä onkin loistava mahdollisuus hyödyntää Geopark-verkostoa matkailuliiketoiminnan kehittämisessä. Alla voit katsoa Geoparkin tunnelmavideon, joka on kuvattu alueellamme.


Saat haltuusi menestyvän yrityksen

Lauhatuotanto Oy:n liikevaihtoennuste vuodelle 2023 on Lauhansarven ja Kangasjärven osalta noin 400 000 euroa. Liiketoiminta muodostuu pääasiassa ruoka-, majoitus- ja tapahtumapalveluista. Catering- ja tilausruokailut, sekä Lauhansarven luontomatkailukeskuksen ympärillä sijaitsevat vuokramökit, joiden varauksista yrittäjä vastaa, tuottavat euroja yrittäjän kassaan. Vuodepaikkoja majoitukseen on noin 80 tällä hetkellä.

Liikevaihtoa ja toimintaa on mahdollista helposti kasvattaa esimerkiksi lisäämällä aukioloaikoja, kehittämällä elämys- ja opastuspalveluita ja toteuttamalla uusia tapahtumia molemmissa kohteissa. Isojoen kunta on rakentanut pari vuotta sitten Lauhansarven luontomatkailukeskukseen uuden ”Peura-Areenaksi” nimetyn esiintymislavan, joka voisi esimerkiksi toimia suuren maastopyörätapahtuman keskipisteenä.

Viime aikoina Lauhanvuoren kansallispuiston pyöräreitit ovat olleet maastopyöräilijöiden suuressa suosiossa. Kunta järjestää lauhansarvessa vuosittain Lauhan Spelit -tapahtuman, joka kerää tuhatpäisen yleisön joka vuosi tapahtumalavan ympärille. Vastaavia tapahtumia olisi mahdollista kehittää alueelle lisääkin.


Liiketoimintakauppa

Liiketoimintakaupassa uudelle yrittäjälle siirtyvät kaluston lisäksi neljännesvuosisadan tietotaito, arvostettu ja tunnettu LAUHA brändi sekä verkkosivut, verkkokauppa ja kaikki toimivat yhteistyösopimukset. Toiminnan voit aloittaa sopimuksen mukaan, jopa jo ensi kesänä!

Liiketoimintakaupan lisäksi erikseen voidaan neuvotella uusimpien, hyvin varusteltujen lomahuviloiden Metsola, Otsola ja Hukkala myynnistä. Näitä kuten muitakin lomahuviloita vuokrataan hyvin JOHKU pohjaisella verkkokaupalla, joka on vakiintunut käyttöön. Tämä kokonaisuus tarjoaa jatkavalle yrittäjälle hyvän pohjan jatkaa nousukiitoista matkailuliiketoimintaa Lauhanvuoren kansallispuiston rinteillä.

Miten tästä edetään?

Mikäli olet kiinnostunut keskustelemaan mahdollisuudesta jatkaa Isojoella menestyneen matkailuyrityksen toimintaa, ota rohkeasti yhteyttä Juhaan tai Teppoon ja käydään asiaa läpi tarkemmin. Yhteystiedot löytyvät tämän sivun alalaidasta tai oikeasta reunasta käyttämästäsi laitteesta riippuen.

Yhteystietojen yhteydestä löydät myös hyödyllisiä lisätietolinkkejä alueen palveluihin ja esimerkiksi Lauhan matkailun kotisivuille.