Tuu töihin Isojoelle!

Isojoki käynnistää uudenlaisen sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstön rekrytointikampanjan yhteistyössä Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän (LLKY) kanssa. Kampanja on lajissaan ensimmäinen Etelä-Pohjanmaalla. Isojoelle sotealan töihin tulevalle ja kuntaan muuttavalle henkilölle tarjotaan kampanja-aikana asunto puoleksi vuodeksi ilmaiseksi käyttöön. Isojoen kunnanhallitus päätti asiasta kokouksessaan maanantaina illalla 4.10.2021. Kampanjan nimi on ”Tuu töihin Isojoelle!”

-Tämä on uusi rohkea kokeilu soteammattilaisten rekrytoimiseksi kuntaan. Tarjoamalla ilmaista asumista, uusi työntekijä saa kokeilla vapaasti työntekoa ja asumista Isojoella. Uskomme, että uudet tekijät tykästyvät viihtyisään kuntaamme ja jäävät sitten tänne pidemmäksi aikaa töihin ja asukkaaksi. Meillä on Isojoella hyvä meininki. Teemme kampanjan osalta yhteistyötä Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän kanssa kertoo Isojoen kunnanjohtaja Juha Herrala.

Isojoelta eivät ideat lopu rekrytoinnin suhteen. Juuri muutama viikko sitten kunta haki tekniselle osastolle moniosaajaa, eli hakuilmoituksen mukaisesti ”MacGyveria”. Ihmemiehen tehtävä sai alueella laajaa positiivista julkisuutta. Tehtävään saatiin 25 hakemusta, joka on Isojoen kokoisessa kunnassa erinomainen määrä.

Uusi päätös ilmaisen asumisen tarjoamisesta kumpuaa kunnan strategiasta, jonka mukaan Isojoki toimii luotettavana työnantajana ja pohtii ennakkoluulottomasti uusia mahdollisuuksia edistää kunnan työvoimatilannetta. Strategian mukaisena tavoitteena on kehittää ja markkinoida Isojoen työmahdollisuuksia, sekä tehdä rohkeita yhteistyöavauksia eri toimijoiden suuntaan.

-Tämä ensi vuoden loppuun asti kestävä kokeilu on strategiamme mukaista avarakatseista ajattelua boksin ulkopuolelta. Tavoitteenamme on lisätä työperäistä muuttoa Isojoelle ja pureutua kaikkien tiedossa oleviin rekrytointihaasteisiin soteammattilaisten suhteen. KEVA:n ennusteiden mukaan, LLKY:n lähihoitajista esimerkiksi eläköityy 20 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.

Haluamme positiivisella tavalla taklata tätä tulevaa haastetta jo nyt helpottamalla meille töihin tulemista. Pitäähän uuden työntekijän päästä testaamaan, sopiiko työpaikka ja asuinpaikka hänelle vai ei. Nyt sitä voi kokeilla matalalla kynnyksellä, kunnanjohtaja Herrala taustoittaa.

Asiasta ovat uutisoineet myös YLE, Kuntalehti ja Ilkka-Pohjalainen.