Tiedote koronatartunnasta

Isojoen kunta tiedottaa koronavirustapaukseen liittyen.

Isojoen koulukolmiossa perjantaina 3.9 olleella henkilöllä on todettu koronavirustartunta eilen keskiviikkona 8.9. Henkilön oireet ovat alkaneet sunnuntaina ja hän on ollut koko alkuviikon kotona. Koululla on maskikäytäntö kaikilla ja tässäkin tapauksessa maski on ollut käytössä.

Kunnanjohtaja Juha Herrala, rehtori Antti Oikarinen ja LLKY:n hygieniahoitaja Katja Latvala ovat pitäneet eilen illalla asiasta palaverin välittömästi tiedonsaannin jälkeen ja toimenpiteisiin on ryhdytty. Terveysviranomaiselta saadun ohjeistuksen mukaisesti, varotoimenpiteenä kolmelle koulukolmion luokalle ilmoitettiin eilen illalla, etteivät saavu tänään kouluun. Oppilaisiin otettiin yhteys Vilman välityksellä.

Koulun henkilökuntaa on myös tiedotettu ja tiedotetaan asiasta. Tarkemmista jatkotoimenpiteistä ja mahdollisista karanteeneista ilmoitetaan ja päätetään tänään torstaina, kun saamme lisää konsultaatiota sairaanhoitopiiristä. Olennaista on mahdollisten jatkotartuntojen estäminen.

Positiivisia asioita tässä tilanteessa ovat, että maskeja on pidetty oikein ja turvavälejä on pyritty noudattamaan juuri ohjeiden mukaan. Varotoimenpiteitä on siis noudatettu. Nämä todennäköisesti myös vähentävät mahdollisten karanteenien tarvetta ja laajuutta. Toimimme kuitenkin terveysviranomaisten tarkempien ohjeiden mukaan, joita on odotettavissa heti tänään aamulla. Lähialtistuneet selvitetään ja kaikkiin altistuneisiin otetaan yhteyttä torstaipäivän aikana.

Mikäli jollakin on kysyttävää tähän aiheeseen liittyen, voitte olla ensisijaisesti yhteydessä LLKY:n tartunnanjäljitykseen numerossa 0401972771. Myös kunnanjohtaja ja koulun rehtori ovat käytettävissä mahdollisissa kysymyksissä. Älkää epäröikö ottaa yhteyttä, mikäli jokin asia mietityttää.

Koulukolmion henkilökunnalle järjestetään asiasta purkupalaveri perjantaina aamupäivällä. Tämä on ollut hyvä käytäntö muissakin vastaavissa tilanteissa suupohjassa.

Ollaan tarkkana!

Terveisin
Isojoen kunta